Novosti

Proslava 150. obljetnice dolaska Sestara - Banja Luka

      Pokraj čiste vode rijeke Vrbasa smještena u ravnici Banja Luka živi odavn

Read more »
Svijetli trag milosrđa Gospodnjega - 150. obljetnica Dolac

     Dolac, malo mjesto nadomak nekada vezirskoga grada Travnika, obiluje ne samo l

Read more »
Imenovana nova uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo

Imenovana nova uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo   U Samostanu Majke Divne u Saraj

Read more »
27. obljetnica mučeničke smrti s. Cecilije Grgić i vlč. Filipa Lukende

  „Ako su u očima ljudskim bili kažnjeni, nada im je puna besmrtnosti.“  Mudr 3,4

Read more »
Zatvaranje 15o godišnjice dolaska sestara milosrdnica u BiH

Na 5. svjetski dan siromaha u nedjelju 14. studenoga 2021. god. u katedrali Srca Isusova u Sarajev

Read more »
Trodnevna priprava za svetkovinu sv. Vinka

  U crkvi sv. Vinka Paulskog mi sestre milosrdnice imale smo trodnevnu pripravu za svetkovinu

Read more »
Ispis

sanajedlickos. Ana (Marija) Jedličko preminula je iznenada 20. studenoga 2010. u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Parizu, Francuska.

Rođena je 6. studenoga 1938. u Cerniku, općina Nova Gradiška od oca Đure i majke Sabine r. Osovnikar. Odrasla je i odgajana u kršćanskoj obitelji. Vjeronaučnu pouku primila je u franjevačkom samostanu u Cerniku .
Sestre milosrdnice upoznaje u Dječačkom sjemeništu na Šalati. Zavoljela je taj način života i ujedno spoznala da je to i njezin put.
U samostan je došla 14. lipnja 1958. Redovničko odijelo obukla je 15. kolovoza 1960. Prve zavjete položila je 16. kolovoza 1961., i doživotne 16. kolovoza 1966. godine.
Nakon položenih zavjeta pohađala je jednogodišnji katehetski tečaj na Katehetskom Institutu pri Rimokatoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Radi kao katehistica u Oriovcu, Lužnici, Godine 1969. odlazi u Zemun gdje pohađa srednju medicinsku školu. Po završetku škole vraća se u Kuću maticu a potom odlazi u Austriju, gdje radi u staračkom domu. Osnutkom provincije u Bosni i Hercegovini 1974. dolazi u Sarajevo i radi kao medicinska sestra. Ostaje u Sarajevu u najtežim ratnim danima i dijeli tešku ratnu sudbinu sugrađana. Od velike je pomoći bila njena stručnost medicinske sestre a također i njezina nesebična zauzetost, napose na Stupu gdje je pomagala župniku i svima potrebnima. Umirovljena je 2003 a onda započinje novi način služenja Bogu i bližnjima u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Parizu. Na toj službi Krist Kralj je poziva k sebi, po našem mišljenju, iznenada. Ali "misli vaše nisu moje misli, i puti moji nisu vaši puti, govori Gospodin. Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli." (Iz 55, 8-9).