Novosti

Proslava 150. obljetnice dolaska Sestara - Banja Luka

      Pokraj čiste vode rijeke Vrbasa smještena u ravnici Banja Luka živi odavn

Read more »
Svijetli trag milosrđa Gospodnjega - 150. obljetnica Dolac

     Dolac, malo mjesto nadomak nekada vezirskoga grada Travnika, obiluje ne samo l

Read more »
Imenovana nova uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo

Imenovana nova uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo   U Samostanu Majke Divne u Saraj

Read more »
27. obljetnica mučeničke smrti s. Cecilije Grgić i vlč. Filipa Lukende

  „Ako su u očima ljudskim bili kažnjeni, nada im je puna besmrtnosti.“  Mudr 3,4

Read more »
Zatvaranje 15o godišnjice dolaska sestara milosrdnica u BiH

Na 5. svjetski dan siromaha u nedjelju 14. studenoga 2021. god. u katedrali Srca Isusova u Sarajev

Read more »
Trodnevna priprava za svetkovinu sv. Vinka

  U crkvi sv. Vinka Paulskog mi sestre milosrdnice imale smo trodnevnu pripravu za svetkovinu

Read more »
Ispis

Korizmeno vrijeme - povlašteno vrijeme!
Darovano nam je za iskorak, za novo počinjanje, novo poniranje u vlastite neispitane i nepoznate dubine. Kako blagoslovljeno vrijeme!
U ovom vremenu, odrasli - mi tete i nama povjereni oni najmanji-djeca imali smo svoj vlastiti put kroz korizmu izgrađujući ga osobnim angažmanom.Izricali smo to riječju, slikom, akcijom, djelom vlastitih ruku i srca. Kroz razgovore, molitvu, pjesmu i posjete samostanskoj kapelici. Zajednički smo se trudili slijediti Isusa na njegovom Križnom pute darujući mu trenutke osvježenje kroz odricanje od slatkiša (nama tako dragih), igračaka, svađe, ružnih riječi... Ukrašavali smo Njegovu krunu cvjetićima dobrote, pažnje, pomirenja i tako pokušavali ublažiti bolne ubode trnja u Njegovu presvetu glavu. Pitali smo se i tražili načine i nove ideje kako Ga prepoznati i kako darivati. Djeca su to izražavala, uz pomoć teta, u izradi i oslikavanju križeva, spontanim molitvama, u suosjećanju u Njegovoj patnji, te prijedlozima kako urediti naš vrtić da bude prepoznatljivo u njemu ovo sveto vrijeme.
Roditelji su bili podupiratelji u punjenju košara hranom i odjećom, posvješćivanju potrebe potrebnih i primjećivanju onih koji nas trebaju u konkretizaciji ljubavi, dosjetljivosti i osjetljivosti. Punile su se košare hranom, čokoladama i drugim slatkišima, najdražim igračkama. Hranila su se srca radošću darivanja, punile se duše mirom i prisutnošću Vječnoga. Tako se brižno pripremajući primiti radost Uskrsa u vlastita srca, djeca su se potrudila razveseliti i roditelje izradom uskrsnih čestitki. Ali nisu ni sebe zaboravili, pa su uz pomoć teta izradili, obojili i ukrasili košarice te ih napunili šarenim pisanicama koje su oslikavali svojim prstićima, dodali koju slasticu, pile i košarice su bile spremne za darivanje.
Ovako motivirani, radini i raspoloženi pođosmo zajednički korizmeni put koji nas dovede do Uskrsa, a uskrsli u svojoj neizmjernoj ljubavi uzvratio svojim blagoslovom za 4 velika paketa hrane za obitelji sa 7, 6, 5, i 4 djece.
Učimo djecu i učimo od djece: biti jednostavni, spontani, osjećajni, iskreni i djeliti darovano nam s darovanim nam.
Tete i djeca iz vrtića „Sunčev sjaj" Livno