Novosti

Proslava 150. obljetnice dolaska Sestara - Banja Luka

      Pokraj čiste vode rijeke Vrbasa smještena u ravnici Banja Luka živi odavn

Read more »
Svijetli trag milosrđa Gospodnjega - 150. obljetnica Dolac

     Dolac, malo mjesto nadomak nekada vezirskoga grada Travnika, obiluje ne samo l

Read more »
Imenovana nova uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo

Imenovana nova uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo   U Samostanu Majke Divne u Saraj

Read more »
27. obljetnica mučeničke smrti s. Cecilije Grgić i vlč. Filipa Lukende

  „Ako su u očima ljudskim bili kažnjeni, nada im je puna besmrtnosti.“  Mudr 3,4

Read more »
Zatvaranje 15o godišnjice dolaska sestara milosrdnica u BiH

Na 5. svjetski dan siromaha u nedjelju 14. studenoga 2021. god. u katedrali Srca Isusova u Sarajev

Read more »
Trodnevna priprava za svetkovinu sv. Vinka

  U crkvi sv. Vinka Paulskog mi sestre milosrdnice imale smo trodnevnu pripravu za svetkovinu

Read more »
Napomena
  • Lack of access rights - File '/images/Promocija_u_vrtiću.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/Promocija_u_vrtiću.jpg'
Ispis

Promocija u vrtićuU Dječjem vrtiću „Sunčev sjaj" u Livnu obilježen je "Majčin dan" 28 i 29. svibnja 2013. godine u 17 h prigodnim programom koji je ujedno bio i završna svečanost za 2012/13 školsku godinu. Djeca cijelog vrtića mjesec dana prije priredbe hrabro su se borila sa različitim vrstama viroza i vodenih kozica . Neki od njih uspjeli su se oporaviti, a drugi i pod virozom i sa bijelim točkicama nastupili su pa makar i sa suzama, ali su pokazali da su jaki i odvažni. Bilo je i onih koji su još bolovali te nisu mogli podijeliti radost druženja sa ostalom djecom.


Prvu večer 28.svibnja u 17 h djeca iz najmlađe i srednje skupine imali su priredbu za svoje roditelje. A 29. svibnja djeca iz najstarije skupine imali su svoj program za roditelje. To je ujedno bio i njihov oproštaj od vrtića.
Da se sa malo riječi može puno reći, i prvu večer kao i drugu djeca su pokazala svojim roditeljima i to izrazili kroz prigodne recitacije, pjesme i igrokaze. Cijeli program djeca su marljivo spremala sa svojim tetama, a bile su to recitacije koje sadrže najnježnije riječi o mami, za koju se Bogu mole i najviše je na svijetu vole. I oni najmanji u najmlađoj grupi svojim slatkim tepanjem izmamili su osmjeh na našim licima. Na ovoj priredbi za najmlađu grupu svirala je jedna mama glazbenica Ana Ćavar. Nadamo se da će nam se na nekoj od sljedećih priredbi pridružiti još koji roditelj.DSC 0014
Programi su bili raznovrsni, razigrani i raspjevani kako i priliči dječjem svijetu. Ispreplitali su se razgovori vođeni u šumi, na livadi, između životinja, između cvjetova. Glumci su se pretvarali i prerušavali čas u dražesne bubice, čas u strašne lavove, male mišiće, kreketave žabe, bolesne stonoge, pažljive mrave, čas u roditelje, čas u đake i učitelje, čas u đačke torbe. Djeca su nam dočarala jade i brige životinja u njihovom šumskom svijetu i životu, te o strašnim priviđenjima koja se događaju kada padne mrak. Poučili su nas da osim one poznate abecede koja se uči u školi i koja počinje slovom A, postoji jedna druga abeceda života koja počinje slovom M –MAMA. Mame su te koje donose i daruju živote, a djeca uzvraćaju svojom ljubavlju. Od djece smo naučili da imamo još jednu majku na ovom svijetu- majku prirodu koja nam daje sve što je potrebno za rast i život, a poznato nam je da čovjek svojim djelovanjem može i uništava prirodu. Poslušali smo „Zelene vijesti" u kojima su nas spikeri pozvali da svi skupa čuvamo našu majku prirodu pa će i ona čuvati nas. Ovih dana bili su upisi prvašića u školu, uzbuđenja je bilo i kod djece i kod roditelja, a djeca su nas uvjerila kroz igrokaze i recitacije da nema mjesta brigama i strahu. Škola je spremna za nove đake i širom je otvorila vrata za svoje nove prijatelje. Videći djecu kako se upisuju u školu, nešto slično poželjeli su i zečići pa odustali jer, rekoše im da za životinje nema škole. A ona životna škola koja postoji u svijetu svih živih bića, naučila je medvjediće kako se boriti i izboriti za preživljavanje, kako doći do hrane. I kao što to biva u životinjskom carstvu – dok se dvoje svađaju, treće koristi priliku, zna se slično događati i kod nas ljudi. Poruka ovog igrokaza bila je jasna svima „sebičnost se ne isplati, jer sve ti se odmah vrati". A pjesmom su djeca obišla cijeli svijet pozdravivši najprije našu Nebesku Majku,a svojim dragim mamama uz pjevanje igrali su kolo i plesali i pljeskali, birali najljepše i najnježnije riječi kako bi joj izrazili ljubav kojom je ljube.
Na kraju programa, kako prvu večer, tako i drugu, sveukupno njih 36 predškolaca oprostilo se od vrtića. Oni će vrtićke prostorije zamijenit na jesen školskim učionicama.

Svako dijete dobilo je diplomu kao dokaz da je spremno za čarobni svijet knjige, a na diplomi piše ovako:

 


DIPLOMA

Kojom se potvrđuje da je _______________________ uspješno svladao-la sve zagonetke i tajne o prijateljstvu i druženju, pomirenju i praštanju, lijepom ponašanju, samostalnosti i slobodnom izražavanju, spreman/na za školske brige i čarobne knjige.
NEKA BOŽJI BLAGOSLOV UVIJEK OSTANE S TOBOM!

Dragi đaci prvaci, neka vam je blagoslovljen, sretan i lijep početak novog životog razdoblja.

 

A ti draga mama, ti koja govoriš jezikom ljubavi kao i tvoje dijete i za taj govor ne treba prijevoda jer ljubav sve razumije, tebi je darovana svaka pjesma, svaka recitacija i gluma. Tvoje dijete daruje ti cijelog sebe i u tepanju i u smijehu i u suzi.
Mame drage od srca vam hvala, to vam kliču djeca velika i mala!

I tako točka po točka program je stigao do kraju, a na kraju je uslijedila podjela diploma novim đacima prvacima koji se ovom priredbom opraštaju od vrtića, njih 11 iz srednje mješovite skupine.

Drugi dan tj. 29. svibnja 2013. u 17:30 najstarija skupina, predškolci, njih 26 imali su svoj program kojeg su marljivo spremili za svoje roditelje i to iskazali kroz pjesme, recitacije i glumu....

Draga mama ti govoriš jezikom ljubavi kao i tvoje dijete i za taj govor ne treba prijevoda, jer ljubav sve razumije. A na odraslima je bilo samo da sve glume, recitacije i pjesme, sve dječje govore pozdrave i podrže toplim i srčanim pljeskom.