Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču

Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču U subotu, 22. prosinca

Susret kućnih poglavarica sestara Milosrdnica u BiH

Na poziv provincijalne poglavarice Provincije Majke Divne Sarajevo s. M. Julijane Djaković u

PO MARIJI K ISUSU

  Dana 26. studenog 2018.godine u 19 sati u kapelico sv.Josipa u Livnu, prijatelji i vo

Ispis

DAN-BOLESNIKA-640x480

Obilježen 20. svjetski dan bolesnika u domu „sv. Josip Radnik" u Ljubuškom

12. Veljača 2012.

„Ustani! Idi! Vjera te tvoja spasila!"

Lk 17, 19

U subotu, 11. veljače na spomendan Gospe Lurdske, koji je ujedno i 20. svjetski dan bolesnika, u našem domu „sv. Josip Radnik" u Ljubuškom služena je sv. Misa koju je predvodio fra Velimir Mandić, gvardijan franjevačkog samostana na Humcu uz prisustvo naših korisnica, djelatnica doma i nas sestara.

Istaknuvši važnost povjerenja u Božje milosrđe, fra Velimir je pozvao naše korisnice da zahvaljuju Bogu što svojim trpljenjem „nadopunjuju ono što nedostaje mukama Kristovim za Tijelo njegovo, za Crkvu ." Često se čini da zbog starosti, bolesti i osjećaja beskorisnosti naš život postaje suviše teškim, no u takvim trenutcima moramo znati prepoznati milost sjedinjenja s Kristom raspetim i zazvati Gospodina „sigurni da nas njegova ljubav nikad neće napustiti i da ni ljubav Crkve koja u ovom svijetu nastavlja njegovo djelo spasenja neće nikada uminuti". Fra Velimir je , također, ohrabrio sve naše djelatnice da i dalje budu neumorne u pružanju ruke milosrdnice svima potrebnima po uzoru na samog Isusa Krista koji je strpljivo slušao, služio, ljubio i, na koncu, sama sebe predao za sve one koje mu je Otac povjerio. A mi? Mi sestre zahvalna srca „svojim služenjem bolesnicima i starcima nastavljamo Kristovo služenje čovjeku, kao su nam to namijenili sveti Vinko i sveta Lujza nadahnuti Duhom Svetim i prožeti ljubavlju prema Bogu i siromasima ".

Doista, sudjelovanje u boli, patnji i osjećaju nemoći postaje iscjeliteljski jer nas pozivaju da život shvaćamo ozbiljno, da ga uvijek iznova primamo kao dar iz Božje ruke, da vjerujemo svaki put kad ne razumijemo. Sveti Vinko je to dobro znao kad je rekao da će nam zbog ljubavi... i samo zbog ljubavi „siromasi" oprostiti kruh koji im dajemo. Jer bez ljubavi čovjek postaje nespreman nositi teret drugih i umjesto da liječi, umjesto da oslobađa, on nehotice ranjava.