Proslava Gospe Lurdske u crkvi svetog Vinka u Sarajevu 2019

  Blagdan Gospe Lurdske nam je na osobit način blizak po nježnoj ljubavi naše nebesk

Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču

Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču U subotu, 22. prosinca

Susret kućnih poglavarica sestara Milosrdnica u BiH

Na poziv provincijalne poglavarice Provincije Majke Divne Sarajevo s. M. Julijane Djaković u

arhiva-vijesti

Ispis

2018 u

Misijska akcija sestara milosrdnica u župi Uznesenja BDM u Uskoplju
25.11.2018.

Na nedjelju Krista Kralja i posljednju nedjelju vremena kroz Godinu, sestre milosrdnice Provincije Majke Divne – Sarajevo, sa svojom provincijalnom poglavaricom s.M.Julijanom Djaković, Udrugom sv. Vinka, Marijanskom vinkovskom mladeži i volonterima organizirale su šestu po redu misijsku akciju u župi Uskoplje.
U spremnosti i otvorenosti za duhovna i tjelesna djela ljubavi i milosrđa župnika fra Vinka Markovića, njegove redovničke subraće, te sestara Kćeri milosrđa koje djeluju u župi, dobili smo priliku ponuditi župljanima rukotvorine – uglavnom s adventskim i božićnim simbolima. Cilj ove akcije je sudjelovanje i karitativni angažman na pružanju osobnog i zajedničkog doprinosa sestrama milosrdnicama misionarkama koje žive i rade u siromašnim četvrtima Paragvaja i na Salomonskim otocima.
Za ovu prigodu došla je iz Zagreba s.M.Stjepanka Pavić, članica Generalne uprave, koja je oko 40 godina kao misionarka djelovala u Južnoj Americi. Prisutnim vjernicima je pokušala približiti milosrdničko poslanje i potrebe misija.
Dobrom Bogu, župniku fra Vinku, velikodušnim župljanima i svima koji su nesebičnim srcem dali svoj doprinos za ovo plemenito djelo od srca zahvaljuju
sestre milosrdnice