Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču

Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču U subotu, 22. prosinca

Susret kućnih poglavarica sestara Milosrdnica u BiH

Na poziv provincijalne poglavarice Provincije Majke Divne Sarajevo s. M. Julijane Djaković u

PO MARIJI K ISUSU

  Dana 26. studenog 2018.godine u 19 sati u kapelico sv.Josipa u Livnu, prijatelji i vo

arhiva-vijesti

Ispis

konferencija-176Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održalo je u subotu, 17. veljače 2018. u samostanu Školskih sestara franjevaka hercegovačke Provincije u Bijelom Polju kod Mostara svoju sjednicu pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Lidije Kalfić, FDC. Članovi Povjerenstva su razgovarali o poduzetim aktivnostima kao i nekim novim inicijativama koje bi se mogle realizirati u korizmi sljedeće godine.

Na samom početku susreta srdačnu dobrodošlicu svim članovima Povjerenstva izrazila je s. Robertina Barbarić, kućna predstojnica sestarske zajednice u Bijelom Polju, a potom je s. Slavica Barbarić ukratko predstavila povijest Družbe školskih sestara franjevaka Krista Kralja, Provincije Svete Obitelji i Duhovnog centra "Biskup fra Paškal Buconjić".

Članovi Povjerenstva razgovarali su o poduzetim aktivnostima koje su dogovorene na prošloj sjednici – pripremljen je materijal za brošuru u povodu Nedjelje Dobrog Pastira koja će biti dostupan na mrežnoj stranici redovnistvo.ba; održan je prvi susret studenata koji imaju svoj smještaj u redovničkim zajednicama, dojmovi s tog susreta su pozitivni. Dogovoreno je da će sljedeći takav susret biti u utorak, 13. ožujka u franjevačkom samostanu sv. Ante Padovanskoga u Sarajevu na Bistriku. Susret će započeti euharistijskim slavljem u 18 sati kojeg će predslaviti fra Danijel Rajić, a liturgijsko slavlje animirat će mladi s Bistrika. U 19 sati u sklopu tribine za mlade u Galeriji samostana svoje svjedočanstvo vjere i duhovnoga poziva izreći će dvije djevojke, od kojih je jedna postulantica Družbe sestara Služavki Malog Isusa. Zatim slijedi druženje mladih u prostorijama samostana.

Razgovaralo se i o nekim novim incijativama koje bi se mogle realizirati u korizmenom vremenu sljedeće godine. (kta/kvrpp bih)