Proslava Gospe Lurdske u crkvi svetog Vinka u Sarajevu 2019

  Blagdan Gospe Lurdske nam je na osobit način blizak po nježnoj ljubavi naše nebesk

Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču

Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču U subotu, 22. prosinca

Susret kućnih poglavarica sestara Milosrdnica u BiH

Na poziv provincijalne poglavarice Provincije Majke Divne Sarajevo s. M. Julijane Djaković u

arhiva-vijesti

Ispis

dan bolesnika 03-176

Euharistijsko slavlje u koncelebraciji četvorice svećenika predvodio je duhovnik u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu vlč. Jakov Kajinić
U nedjelju, 11. veljače 2018., u samostanskoj crkvi sv. Vinka Paulskoga u Sarajevu Svetom misom za bolesnike obilježen je 26. svjetski Dan bolesnika. Euharistijsko slavlje u koncelebraciji četvorice svećenika predvodio je duhovnik u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu vlč. Jakov Kajinić. U ime sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog vlč. Jakov zaželio je dobrodošlicu časnim sestrama raznih družbi, medicinskim djelatnicima, bogoslovima i svima okupljenima. Kao uvod u Misno slavlje okupljeni vjernici molili su krunicu i litanije BDM za bolesnike i njihove potrebe.

U prigodnoj propovijedi duhovnik Kajinić kazao je da je svaki čovjek na neki način bolestan na duši ili na tijelu odnosno ranjen grijehom. Istaknuo je posebnu važnost čišćenja duše od grijeha u sakramentu pomirenja. Kazao je da je Isus bio posebno osjetljiv prema bolesnima pa je izliječio brojne bolesnike. Posebno se osvrnuo na viđenje Blažene Djevice Bernardice Soubirous (Subiru) 1858. godine koja je pošla k obali rijeke Gave brati drva s dvije djevojčice, i ugledala pećinu i Gospođu odjevenu u bijelu haljinu i opasanu plavim pojasom sa žutima ružama na nogama i žutom krunicom. Dodao je da je Bernardica prigodom ukazanja na blagdan Blagovijesti upitala Gospođu za ime na što joj je odgovorila: „Ja sam Bezgrješno Začeće“. Dodao je da je to bila potvrda dogme katoličke vjere da je Blažena Djevica Marija začeta bez istočnoga grijeha koju je proglasio 8. prosinca 1854. papa Pio IX. Kazao je da se u Lurdu dogodilo nekoliko tisuća čudesnih ozdravljenja od kojih je Crkva priznala 68. Zahvalio je zdravstvenim djelatnicima i svima koji se brinu za bolesnike te potaknuo sve da gaje poseban osjećaj za sve koji trpe na duši i na tijelu.

Nakon Svete mise sestre milosrdnice sv. Vinka pozvale su sve prisutne u kriptu crkve na zajedničko druženje.